Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Koploper ’s-Heerenbroek loopt verder uit

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

HATTEMERBROEK - ’s-Heerenbroek heeft zaterdag de goede draad van vorig jaar weer opgepakt. De ploeg won met 0-2 bij Noord Veluwe Boys. Omdat VSW op 2-2 bleef steken tegen Wilsum gaat ’s-Heerenbroek nog steviger aan kop in de vierde klasse D. De voorsprong bedraagt nu zes punten.

’s-Heerenbroek begon prima en kreeg in het eerste kwartier aardig wat kansen. In de 29ste minuut kwamen de bezoekers tot scoren. Op aangeven van Gert Kwakkel schoof Rob Henniphof de 0-1 binnen. ’s-Heerenbroek gaf niets weg en ging rusten met een 0-1 voorsprong.

Ook na rust was ’s-Heerenbroek heer en meester. De ploeg verzuimde echter om de boel in het slot te gooien. Wessel van Dijk was heel dicht bij de 0-2. Na een goede individuele actie raakte hij de paal.

In de 85ste minuut besliste ’s-Heerenbroek het duel. Wederom fungeerde Gert Kwakkel als aangever. Vervolgens schoot Henniphof fraai raak. Het was alweer zijn tiende seizoenstreffer en daarmee is hij tot dusver de meest trefzekere speler in het Kamper voetbal.