De Brug

Donderdag, 28 september 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Olympische paardensporters naar Wezep

Olympische paardensporters naar Wezep
Ingezonden door: Anouk Hamer

De Heuvelruiters in Wezep staan aan de vooravond van de BONFIX Kader- en uitzendingswedstrijd in de dressuur wereld.
Dit wilt zeggen dat de top van de Nederlandse dressuur zich gaan verzamelen om tegenover de bondscoaches te bewijzen dat zij er klaar voor zijn om Nederland te vertegenwoordigen in het buitenland en op grote kampioenschappen

Zowel de Nederlandse jeugdtop als het hoogste niveau bij de senioren hebben zich ingeschreven voor deze speciale wedstrijd.
Dit betekend dus dat er ook deelnemers zijn die onze driekleur hebben vertegenwoordigd op diverse olympische spelen, Europees kampioenschappen en Wereldkampioenschappen.

Zo zullen bijvoorbeeld Adelinde Cornelissen (2 x Goud EK '11 - Zilver en team Brons Olympische Spelen Londen '12) en Diederik van Silfhout (team Brons WK '14 - team Goud EK '15) met verschillende paarden de wedstrijdbaan in rijden.

De wedstrijden beginnen beide dagen om 09.00 uur en zullen de hele dag duren. Het hoogste niveau (de Grand Prix) wordt op vrijdag middag verreden. Bij het uitgifte luik van de kantine, is er uiteraard veel lekkers te verkrijgen.

Natuurlijk is toegang geheel gratis maar hou wel rekening met de 1,5 meter afstand en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

De wedstrijd is aanstaand weekend. 7 & 8 augustus aan de Heidehoeksweg 1 in Wezep.
anouk hamer | maandag 3 augustus 2020 16:01