Maandag, 20 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Eindelijk weer zege voor Zalk

Redactie: Gerard Meijeringh

ZALK – Voor het eerst sinds 6 oktober heeft Zalk weer drie punten weten te behalen. In eigen huis won de formatie van trainer Gerrit Hamer met 3-1 van Noord Veluwe Boys.

Zalk kende een droomstart en stond al heel snel op een 2-0 voorsprong. In de 2e minuut werd een crossbal van Michel Hamer verkeerd ingeschat. Vervolgens kon Jeremy van Dijk eenvoudig de 1-0 binnen schieten. Twee minuten later was het weer raak. Dit keer fungeerde Van Dijk als aangever. De opgekomen Hendri Vinke schoot raak. Daarna ging Zalk op jacht naar de 3-0, maar de goalie bracht redding op schoten van Michel Hamer, Jeroen van den Bosch en Van Dijk.

In de 27ste minuut deden de bezoekers wat terug. Na een korte corner werd de bal hoog ingebracht. Bij de tweede paal kopte Rowan van den Belt raak. Even later voorkwam Van Dijk vanaf de doellijn de 2-2 en liet dezelfde Van Dijk een grote kans liggen.

Vlak na rust kwam Zalk op 3-1. Van Dijk bezorgde de bal op een presenteerblaadje bij Michel Hamer. Die schoot de bal laag in de hoek. Daarna kregen beide ploegen kansen. Gerben Hamer kopte over en Michel Hamer werkte alleen voor de goalie de bal over. Aan de andere kant bracht keeper Berry Wagterveld redding en raakte Noord Veluwe Boys de paal.