Maandag, 29 april 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

’s-Heerenbroek derde na zege bij ’t Harde

Redactie: Gerard Meijeringh

’T HARDE – ’s-Heerenbroek is na zeven speelronden de verrassende nummer drie in de vierde klasse D. De ploeg van de trainers Freddy van den Burg en Carlo Bergsma boekte zaterdag een knappe 0-1 zege bij ’t Harde.

Het zat ’s-Heerenbroek zaterdag ook niet tegen. ’t Harde was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede kansen. “De 0-0 ruststand was prachtig voor ons”, aldus Freddy van den Burg.

Na rust ging ’s-Heerenbroek meer vooruit voetballen en dat werkte. Organisatorisch stond ’s-Heerenbroek beter en de bezoekers kwamen er beter in. In de 59ste minuut leidde dat tot de enige treffer van de middag. Op aangeven van Jesper Wennemers kon Rob Henniphof afwerken. De keeper bracht redding, maar in de rebound sloeg Bjorn Wezenberg toe. Daarna gaf ’s-Heerenbroek achterin weinig weg en kreeg het via uitvallen nog enkele kansen. Zo schoot Henniphof naast en had Gert Kwakkel de bal voor het inschieten, maar de goalie wist zijn schot te keren.

“Dat we nu derde staan is verbazend. Dat hadden we echt niet verwacht. De jongens weten wat we van ze verwachten en ze gaan er echt voor. En we hebben een brede bank. Dat is onze kracht”, aldus Van den Burg.