Zondag, 28 april 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

’s-Heerenbroek wint topper

Redactie: Gerard Meijeringh

’S-HEERENBROEK – ’s-Heerenbroek blijft vriend en vijand verbazen. Zaterdag werd de topper tegen WZC Wapenveld met 1-0 gewonnen. ’s-Heerenbroek voert samen met ’t Harde de ranglijst aan in de vierde klasse D.

In de eerste helft ging het gelijk op. Beide ploegen kregen kansen en konden leven met een 0-0 ruststand. Vlak na rust sloeg ’s-Heerenbroek toe. In de 47ste minuut stond Rik Kroeze aan de basis van de 1-0. De verdediger, die de gevaarlijke Emir Balavac in de broekzak had, bediende Wessel van Dijk met een goede pass in de diepte. Van Dijk maakte het goed af.

Na deze treffer werd de wedstrijd open en ontstond een slijtageslag. Beide ploegen kregen kansen. In de 60ste minuut verzuimde Wim Kwakkel om ’s-Heerenbroek op 2-0 te zetten. Vanaf de strafschopstip schoot hij over. Deze gemiste penalty bezorgde WZC nieuwe moed. De bezoekers gingen volle bak voor de gelijkmaker. Het spel golfde op en neer. ’s-Heerenbroek verzuimde om de 2-0 te maken, waardoor de wedstrijd tot de laatste seconde spannend bleef.

“De ploegen waren gelijkwaardig, maar als je kijkt naar de kansenverhouding dan hebben we verdiend gewonnen. Wij hebben niet de beste voetballers in deze klasse, maar wel een hecht team”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg. In ’s-Heerenbroek wordt uitgekeken naar de derby bij Wilsum, die zaterdag op het programma staat. “Dat leeft hier enorm. Voor ons is dat een verkapt Champions League-duel. Iedereen heeft het erover. Maar het wordt voor ons een hartstikke lastige wedstrijd.”