De Brug

Maandag, 29 april 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Feest bij ’s-Heerenbroek ondanks nederlaag

Feest bij ’s-Heerenbroek ondanks nederlaagFeest bij ’s-Heerenbroek ondanks nederlaag
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

VEESSEN - ’s-Heerenbroek verloor zaterdag verrassend met 3-0 van VEVO, maar toch is de ploeg nu al zeker van de nacompetitie. Omdat achtervolger WZC bleef steken op 1-1 bij ’t Harde pakte ’s-Heerenbroek de tweede periode. Het zorgde voor gemengde gevoelens bij Van den Burg.

“Het is een apart verhaal. Het voelt dubbel.” Van den Burg kan na de wedstrijd tegen VEVO zijn teleurstelling over de nederlaag bij VEVO niet verstoppen. In Veessen was er lange tijd niets aan de hand voor ’s-Heerenbroek. “We waren in het eerste half uur heer en meester en kregen ook kansen.” Sander Pelgrom was het dichtst bij een treffer. Hij raakte de paal. Ook in de beginfase na rust bleef ’s-Heerenbroek de betere ploeg. Weer kwam VEVO goed weg, toen Rob Henniphof tegen de lat kopte. Vervolgens sloeg VEVO in de 60ste minuut toe via een vrije bal. Via de binnenkant van de paal vloog de bal in het doel van ’s-Heerenbroek. “Toen stonden we ineens met 1-0 achter. Vervolgens kreeg VEVO vleugels en gingen ze tijdrekken.” ’s-Heerenbroek kon de schade niet meer herstellen. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg nog twee treffers.

“Op deze nederlaag viel niets af te dingen. Als je ze niet maakt en ook nog pech hebt met paal en lat. Na de 1-0 heeft VEVO er vol passie voor gevochten. Ze hebben het afgedwongen. Na afloop hoor je de uitslag van WZC en ben je toch periodekampioen. Dat is fantastisch. Dan moet je wel even de knop omzetten”, aldus Van den Burg, die wel duidelijk maakt dat ’s-Heerenbroek het binnenhalen van de tweede periode wel even gaat vieren. “Terug in de bus was het al feest. Vandaag verlies je, maar we hebben wel acht wedstrijden gewonnen. We hebben een fantastische prestatie geleverd. Iets unieks gepresteerd, wat we niet hadden verwacht. En de schade van de nederlaag is beperkt. We staat nog steeds vijf punten voor. Maar een nederlaag zat er een keer aan te komen. Er zat vandaag een bepaalde druk op. We gingen wat geforceerder spelen. Het speelde mee in de koppies. Voor de jongens is dit allemaal nieuw.”

Natuurlijk wil ’s-Heerenbroek een prachtig seizoen bekronen met het kampioenschap. “We spelen nog negen wedstrijden. Dat zijn allemaal finales. Elke week moeten we zien te overleven. Het zou geweldig zijn als dat lukt. Het seizoen is nu al meer dan geslaagd. Vandaag waren er veel supporters mee. Het is mooi wat het allemaal losmaakt. Dat is geweldig.”