Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Weer remise voor IJVV

Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – IJVV heeft zaterdag met moeite gelijkgespeeld bij promovendus ZAC. Vlak voor tijd redde Rico Westendorp een punt voor de IJsselmuidenaren door de 3-3 aan te tekenen.

IJVV tegen ZAC was een gelijk opgaande strijd en een aantrekkelijk duel. Daarom was de late gelijkmaker van IJVV wel terecht.

IJVV begon goed en kwam in de 8ste minuut op voorsprong. Na een overtreding op Gerjon van den Berg ging de bal op de stip. De spits maakte het karwei zelf af en benutte de strafschop. Naarmate de eerste helft vorderde zakte IJVV wat weg en werd ZAC gevaarlijker.

Na een 0-1 ruststand gaf IJVV in het tweede bedrijf binnen twee minuten twee tegentreffers weg. Een foutieve terugspeelbal van Robin Horstman werd afgestraft door ZAC in minuut 59. In de 60ste minuut volgde de 2-1 van ZAC via een fraai afstandsschot. IJVV deed snel weer wat terug. Luuc Kalter maakte in de 66ste minuut de 2-2.

Zeven minuten later kwam ZAC weer op voorsprong. Na een corner werd de bal bij de tweede paal binnen gewerkt. Uiteindelijk hield IJVV toch nog een punt over aan dit duel. Na goed voorbereidend werk van Siebren Visscher tekende invaller Rico Westendorp voor de 3-3. Het was de tweede achtereenvolgende remise voor IJVV.

IJVV moet verder zonder Eddo Wesselink. Wegens promotie op zijn werk is hij gestopt. "Dat is een aderlating", als assistent-trainer Dick Schrijer.