Vrijdag, 3 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Scoren blijft een probleem bij IJVV

Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN – IJVV en Den Ham kwamen zaterdag op Sportpark Den Uithoek niet tot scoren. Beide keepers waren de uitblinkers.

Zaterdag stond eigenlijk de opening van het nieuwe kunstgrasveld op het hoofdveld gepland, maar door problemen met de verlijming van het kunstgras door de lage temperaturen en vochtproblemen werd de opening uitgesteld en moesten beide ploegen aantreden op veld 3.

IJVV speelde in de eerste helft slordig en mocht keeper Jasper Fix dankbaar zijn. Twee keer stuitte Den Ham op de doelman. Rico Westendorp tekende in de eerste helft voor het gevaarlijkste moment voor het Den Ham-doel. Hij kopte via de lat over. Vlak na rust was Fix weer belangrijk met een goede redding. In de laatste twintig minuten was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Den Ham. Scoren bleek echter opnieuw het manco van IJVV.

“In de tweede helft hebben we veel kansen gecreĆ«erd, maar je beloont jezelf niet”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom. Het was de derde keer deze competitie dat een thuiswedstrijd van IJVV eindigde in 0-0. “Dan mis je zes punten. We hebben geen afmaker. Het wordt tijd voor een mooie overwinning.”