De Brug

Zaterdag, 4 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Eduard Lindeboom na dit seizoen weg bij IJVV

Eduard Lindeboom na dit seizoen weg bij IJVV
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN - IJVV gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen. Na 3,5 jaar komt er na dit seizoen een einde aan de samenwerking tussen IJVV en hoofdtrainer Eduard Lindeboom.

Lindeboom werd op 15 november 2016 aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij was de opvolger van Brugt Bergsma, die aan de slag ging bij HHC Hardenberg. De Zwolse trainer debuteerde vervolgens op zaterdag 26 november met een 2-0 zege thuis tegen WVF. In dat seizoen 2016/2017 eindigde Lindeboom als achtste met IJVV. Daarna bracht hij IJVV in zijn eerste volledige seizoen naar een vierde plek en liep de ploeg net een plaats voor de nacompetitie mis. Het afgelopen seizoen eindigde IJVV onder zijn leiding op een teleurstellende achtste plek. Dit seizoen kende IJVV een moeizame start, maar daarna ging het beter. In de afgelopen zes duels pakte IJVV twaalf punten. De ploeg staat momenteel op een zesde plek in de tweede klasse H.

Volgens Eric Klunder van de technische commissie van IJVV is het straks tijd voor een frisse wind. “De persoon Eduard Lindeboom past zeer goed bij onze vereniging, wat er voor zorgt dat de samenwerking altijd zeer prettig en open is. Na een mooie periode van 3,5 jaar, is het goed om nu een frisse wind te laten waaien. In goed overleg hebben we daarom besloten om aan het einde van dit seizoen allebei onze eigen weg te gaan.”