De Brug

Donderdag, 28 september 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Scherp IJVV simpel langs De Esch

Scherp IJVV simpel langs De Esch
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

OLDENZAAL - IJVV heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen behaald. Bij De Esch wonnen de IJsselmuidenaren met 0-3.

IJVV moest het doen zonder Gerjon van den Berg, Mark Homme van der Veen en Sander Morren. Ondanks de afwezig van deze belangrijke routiniers deed IJVV het prima in Oldenzaal.

IJVV kende een prima start. Al in 5e minuut kopte Julian Hellendoorn de 0-1 binnen uit een voorzet van Arjan Wiegers. Nadat IJVV enkele kansen liet liggen, kwam de ploeg vlak voor rust op 0-2 via Arjan Wiegers. In de 78ste minuut was Wiegers weer trefzeker. Hij trok naar binnen en schoot diagonaal raak.

IJVV-trainer Emiel Diender was zeer tevreden over het spel van zijn ploeg. “Ik ben trots dat we zoveel kansen hebben gecreëerd. We hebben over het hele veld druk gezet. Het was heerlijk om te zien. Ik heb genoten op de bank. Vorige week hebben we één helft goed gespeeld, maar toen zakten we na rust ver weg. Vandaag hebben we dat goed recht getrokken.”

Diender was van tevoren benieuwd hoe zijn ploeg het zou doen op een klein veld en tegen een fysiek sterke tegenstander. “Maar de jongens hebben het geflikt. Ze waren scherp en goed agressief op de bal. We waren de baas op het veld. Goed om te zien dat de jongens dat konden leveren.”