Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Verliezend Go-Ahead Kampen beloont zichzelf niet

Verliezend Go-Ahead Kampen beloont zichzelf nietVerliezend Go-Ahead Kampen beloont zichzelf niet
Redactie: Gerard Meijeringh

BENNEKOM – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 4-2 verloren van Bennekom. Een onnodige nederlaag. In de tweede helft was Go-Ahead de bovenliggende partij en kreeg het kansen genoeg om langszij te komen, maar dat gebeurde niet, waarna Bennekom het duel in de slotfase in het slot gooide. “We zijn in de tweede helft volle bak gegaan, maar we hebben onszelf niet beloond”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

Go-Ahead begon goed, maar kwam wel snel op achterstand. In de 6e minuut profiteerde Niek van Ginkel van een verkeerde terugspeelbal van Timothy Fechter. De bezoekers wisten de schade snel te herstellen. Wilbert Wessels legde de bal goed neer voor Adi Dragenovic. Die schoot de bal in de verre hoek. Daarna verdween een inzet van Van Ginkel net naast het Kamper doel en kreeg Go-Ahead enkele kansen. Vervolgens kwam Bennekom weer op voorsprong via Jelmer Goedhart. In de 38ste minuut viel de 3-1 via Fabian Mösle.

In de rust bleef Dennis van der Wal geblesseerd in de kleedkamer achter. Go-Ahead ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 49ste minuut werd een inzet van Wilbert Wessels onschadelijk gemaakt door de keeper. In de 58ste minuut kwam Wessels wel tot scoren. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot raak.

Go-Ahead kreeg daarna diverse keren de gelegenheid om langszij te komen, maar Bennekom-keeper Christiaan de Haan wist verschillende keren met knappe reddingen de verdiende gelijkmaker van Go-Ahead te voorkomen. In de 90ste minuut maakte Bennekom het in de counter af: 4-2.

“In de tweede helft hebben we goed gespeeld, maar we staan met lege handen. We moeten wel punten gaan pakken, want we staan niet op grote afstand van de onderste regionen”, aldus Roelofsen.