Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Hoofdklasse dichtbij voor Go-Ahead Kampen na winst in Bennekom

Hoofdklasse dichtbij voor Go-Ahead Kampen na winst in BennekomHoofdklasse dichtbij voor Go-Ahead Kampen na winst in BennekomHoofdklasse dichtbij voor Go-Ahead Kampen na winst in Bennekom
Redactie: Gerard Meijeringh

BENNEKOM – Na twee wedstrijden in de nacompetitie is de promotiedroom van Go-Ahead Kampen nog steeds springlevend. Na de overtuigende 6-2 winst tegen AFC werd zaterdag Bennekom verslagen. Een zeer gefocust en sterk Go-Ahead won met maar liefst 0-3. “We hebben heel goed gespeeld”, was de mening van Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen. Zaterdag kan Go-Ahead promotie bewerkstelligen in de finale tegen Spijkenisse op neutraal terrein.

In de competitie was Bennekom nog twee keer te sterk voor Go-Ahead. Zaterdag waren de rollen omgedraaid. De Kamper bezoekers begonnen sterk en waren een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg.

Het eerste gevaarlijke moment voor het doel van Bennekom ontstond In de 5e minuut. Wilbert Wessels werd weggestuurd. Hij vond Niek van Enk. Die schoot vervolgens naast. Drie minuten later was er een goede kopkans voor Wessels, maar hij kon niet genoeg vaart geven aan de bal. In de 13e minuut was Bennekom voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Ismael Antonio werd overgetikt door keeper Tim Noordman. Een minuut later schoot Quincy Veenhof namens Bennekom naast.

Go-Ahead kreeg het gaandeweg de eerste helft vorderde wat lastiger. Dat leverde één gevaarlijke situatie op, maar voorin was bij Bennekom niemand paraat om een gevaarlijke voorzet binnen te tikken. Vlak voor rust sloeg Go-Ahead toe. Nadat een corner werd afgeslagen schoot Arjan van Keulen raak uit een voorzet van Nick Hendriks. Een enorme opsteker voor Go-Ahead dat zeer gedisciplineerd speelde, heel weinig weg gaf en de gevaarlijkste ploeg was in de eerste helft.

Na rust deelde Go-Ahead al snel twee beslissende tikken uit. Nadat Wessels een grote kans liet liggen was het in de 55ste minuut wel raak. Een schot van Wail Doufikar werd moeizaam gekeerd door de keeper. In de rebound was Zandbergen een verdediger van Bennekom te snel af en hij tikte de 0-2 binnen. Een kwartier voor tijd kwam Go-Ahead-keeper Tim Noordman hard in aanraking met een speler van Bennekom. Noordman ging aanvankelijk door, de voetballer van de thuisploeg werd met een brancard van het veld gedragen. Later werd een hersenschudding geconstateerd. Roelofsen besloot bij een 0-3 voorsprong geen risico te nemen en haalde Noordman al snel van het veld. Zijn vervanger was de jonge Joar Terpstra. De strijd was beslist. Bennekom geloofde er niet meer in. Go-Ahead verzuimde om nog een grotere uitslag neer te zetten, maar daar maalde niemand om.

Zandbergen toonde weer zijn grote waarde voor de ploeg. In de 65ste minuut werd hij gewisseld. "Ik had last van m’n kuit. Bij het tweede doelpunt schoot het erin. We hebben een kwartiertje slordig gespeeld, maar de rest van de wedstrijd hebben we het spel gemaakt. Als we zo elke wedstrijd hadden gevoetbald, dan hadden we meegedaan om de bovenste plek.” Go-Ahead begint steeds beter te spelen. “Het staat nu en er is vertrouwen. Dat is ook belangrijk. Als we er komende zaterdag in de finale net zo ingaan, dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Wij hoeven niet, maar willen wel heel graag”, aldus Zandbergen. Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen heeft zich niet verdiept in de tegenstander van komende zaterdag, Spijkenisse. “En dat ga ik ook niet doen. Van dat soort informatie worden spelers alleen maar onrustig. Spijkenisse moet zich druk maken om ons.”