Maandag, 20 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Remiserend Go-Ahead toont veerkracht tegen SVZW

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Go-Ahead Kampen kwam zaterdag thuis tegen koploper SVZW twee keer op achterstand, maar wist er toch nog een terechte remise uit te slepen. Vlak voor tijd scoorde Wilbert Wessels de gelijkmaker (2-2). “Ik ben tevreden met hoe we hebben gespeeld”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

Vanaf het begin was het een open wedstrijd. De eerste goede kans was voor SVZW. Joshua ter Avest schoot over. In de 22ste minuut was Go-Ahead dicht bij de 1-0. Een hard schot van Samir Merraki werd knap tot corner verwerkt door SVZW-keeper Julian Bakker. Vervolgens had de goed spelende Go-Ahead-goalie Niek Bongers twee goede reddingen in huis. In het laatste kwartier voor rust schoot Jesper Middelkamp namens SVZW net naast en vloog een schot van Wilbert Wessels naast het SVZW-doel.

Na rust behoedde keeper Bongers Go-Ahead twee keer voor een achterstand. In de 62ste minuut kwam toch de 0-1 op het scorebord via Yessin Maskoul. Go-Ahead wist de schade snel te herstellen. Dennis van der Wal schoot de bal hard binnen. Daarna verzuimde Go-Ahead om op voorsprong te komen. Adi Draganovic liet een grote kans liggen, Merraki mikte net naast en Wessels stuitte op doelman Bakker. Vervolgens kwam SVZW in de 79ste minuut op 1-2. Frank Smit kopte raak uit een corner. Go-Ahead kwam vlak voor tijd toch nog langszij. Keeper Bakker kwam onnodig zijn doel uit. Wessels lobde de bal vervolgens over de goalie heen in het doel. “We hebben het goed gedaan. Het was een goede leuke wedstrijd waarbij onze keeper uitblonk met goede reddingen. We zijn twee keer op achterstand gekomen. Dan is het toch mooi dat je een punt pakt”, aldus Roelofsen.