Woensdag, 23 oktober 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Late tegentreffer nekt Go-Ahead tegen koploper

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 1-2 verloren van koploper Bennekom. Go-Ahead speelde een goede eerste helft, maar kon het in de tweede helft niet bolwerken tegen een sterk spelend Bennekom. “Tegen NSC viel het onze kant op. Dat was nu niet het geval”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

Hij was zeer tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. Go-Ahead maakte een sterke indruk en stond bij rust op een verdiende 1-0 voorsprong. “’Bennekom wist zich geen raad met ons systeem”, aldus Roelofsen.

Ook dit keer speelde Go-Ahead in een 5-3-2-systeem met twee opkomende backs. De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar. Een schot van Arjan Wiegers werd gepakt door keeper Christian de Haan. Zeven minuten later deed Bennekom voor het eerst van zich spreken. Go-Ahead-keeper Tim Noordman bracht redding op een inzet van Jeffrey Rutgers. Bennekom werd flink aangepakt door Go-Ahead en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Dat betaalde zich uit in de 28ste minuut. Na een goede voorzet van Wiegers schoot Wilbert Wessels raak.

Na rust zag het publiek een heel ander Bennekom en kreeg Go-Ahead het lastig. “Ons middenveld kwam iets tekort in verdedigend opzicht. Bennekom kreeg de overhand. We waren iets te slordig in balbezit, te onrustig. We moeten blijven voetballen. Dat stapje moeten we nog maken”, aldus Roelofsen.

Toch kreeg Wessels in de 57ste minuut een goede kans om Go-Ahead op 2-0 brengen, maar hij schoot hard naast. Een minuut later kreeg Bennenkom een strafschop wegens hands van Bram van Enk. Berends schoot de penalty hard binnen. In de 63ste minuut was Go-Ahead gevaarlijk. Een inzet van Wiegers werd gepareerd door doelman De Haan. Na een scrimmage kwam Zandbergen net tekort om af te drukken.

Go-Ahead had het moeilijk en zag Bennekom in de 84ste op 1-2 komen. Nadat een trucje van Samir Merraki mislukte, kon Bennekom een counter opzetten. Keeper Noordman had beter in zijn doel kunnen blijven. Hij werd van dichtbij geklopt door Niek Stienstra. Ondanks de nederlaag keek Roelofsen tevreden terug op het spel van zijn spelers. “Ze konden met opgeheven hoofden van het veld.”