Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen wint bij Enter Vooruit

Go-Ahead Kampen wint bij Enter VooruitGo-Ahead Kampen wint bij Enter VooruitGo-Ahead Kampen wint bij Enter Vooruit
Redactie: Gerard Meijeringh

ENTER – Go-Ahead Kampen is zaterdag niet voor de tweede keer op rij in de fout gegaan tegen een laagvlieger. Na de verrassende thuisnederlaag tegen asv Dronten, boekte de ploeg van trainer Marco Roelofsen een 2-3 overwinning bij Enter Vooruit.

Go-Ahead kreeg in het eerste kwartier twee goede kansen. In de 4e minuut verscheen Bram van Enk alleen voor de keeper, maar de goalie bracht redding. Zo’n tien minuten later kopte Jurrian Zandbergen over. In de 18e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een kopbal van Zandbergen werd op de doellijn onschadelijk gemaakt. In de rebound maakte Laurens van Keulen de 0-1. Vlak voor rust was Zandbergen bijna trefzeker met een bekeken schot. Zijn inzet ging net naast.

In de tweede helft leek de wedstrijd al snel beslist. Zandbergen zorgde in de 59ste minuut voor 0-2 op aangeven van Wail Doufikar. Vier minuten later tikte Niels van Enk de 0-3 binnen.

In de slotfase kwam Go-Ahead toch nog in de problemen. In de 82ste minuut kwam Enter Vooruit terug tot 1-3. Ron Smit tikte de bal in de verre hoek. In blessuretijd zorgde Wout Velden voor 2-3 na onnodig balverlies van Timothy Fechter. Het werd even benauwd voor Go-Ahead. Zeker toen Ron Smit uit een vrije trap tegen de lat kopte.

“We maakten het onszelf onnodig moeilijk door niet meer de combinaties goed uit te voeren. Uiteindelijk trek je het wel over de streep. En dat is belangrijk. Als je wint zie je het plezier bij de spelers gelijk toenemen”, aldus Roelofsen, die zag dat zijn ploeg het er een stuk beter vanaf bracht dan een week eerder. “We hebben geprobeerd om te voetballen. Dat hebben we een week eerder nagelaten. Het lef om te voetballen was er weer”, aldus Roelofsen.

Go-Ahead deed zaterdag goede zaken met het oog op de ranglijst en een eventuele plek in de nacompetitie. De concurrenten DTS Ede (gelijkspel) en SDV Barneveld (nederlaag) verspeelden punten. De Kamper eersteklasser staat nu op een derde plek met een punt voorsprong op DTS Ede en twee punten meer dan de nummer vijf SDV Barneveld. “Dat is mooi, maar we hadden er nog beter voor kunnen staan. Dan komt de nederlaag tegen asv Dronten toch even weer binnen”, aldus Roelofsen.