De Brug

Zaterdag, 27 april 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV zakt steeds verder weg

IJVV zakt steeds verder weg
Foto: IJVV
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – De positie van IJVV begint zorgwekkend te worden. Zaterdag verloor IJVV met 1-4 van ASC ’62. In dit duel zagen Raymon Beuling (40ste minuut) en Siebren Visscher (78ste minuut) beiden een rode kaart (twee keer geel). Door deze nederlaag is IJVV afgezakt naar de elfde plek op de ranglijst. De ploeg uit IJsselmuiden staat maar drie punten boven de rode streep.

In het begin was er nog weinig aan de hand voor IJVV. De ploeg begon goed en kreeg kansen. In de 6e minuut had Willem Bel een goede actie in huis. Zijn inzet werd gepakt door keeper Scherpenkate. In de 12e minuut raakte Lenhard de Velde de lat. Een minuut later sloeg ASC ’62 toe. IJVV liet zich verrassen door een lange bal. De trefzekere Matthijs van Gelder lette wel goed op en maakte 0-1. “We staan erbij en kijken toe. Niet geconcentreerd en naïef. Niemand deed wat. Dat heeft niets met tactiek te maken”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom. Het werd nog veel erger. In de 42ste minuut werd Raymon Beuling weggestuurd. In korte tijd kreeg hij twee gele kaarten (40ste en 42ste minuut).

Met een man meer wist ASC in de tweede helft al snel de marge uit te breiden. In de 58ste minuut maakte Van Gelder 0-2. Wederom zag de verdediging van IJVV er niet goed uit. In de 66ste minuut kregen de tien van IJVV de 0-3 om de oren. Van Gelder werd ook bij deze treffer geen strobreed in de weg gelegd. Drie minuten later kwam IJVV terug. Uit een voorzet van Martijn de Kleine tikte Jonno Pruim de 1-3 binnen. IJVV ging op jacht naar meer succes, maar al snel was het definitief over. Siebren Visscher werd met een tweede gele kaart weggestuurd. Tegen de negen man van IJVV maakte ASC vlak voor tijd ook nog de 1-4.

Lindeboom was na afloop boos en teleurgesteld. “Ik ben zwaar teleurgesteld over de manier waarop het is gegaan. Je loopt tegen twee rode kaarten aan. Alle kaarten waren frustratiekaarten. Dat kan je straks in de loop van het seizoen opbreken. Van Gelder scoort vandaag drie keer. Dat heeft meer met dommigheid van onze kant te maken dan met de kwaliteiten van deze speler. Als je zoveel ruimte weggeeft…"

Lindeboom weet dat er iets moet gebeuren. “Er telt nu maar één ding en dat is overleven. We moeten zo gauw mogelijk wedstrijden gaan winnen om uit de onderste regionen te komen. De jongens zijn gewend om voor de prijzen te spelen, maar er wordt nu wat anders gevraagd. Daar kunnen sommige spelers mentaal niet goed mee omgaan. Maar we hebben nu jongens nodig die volle bak willen gaan. Mooi voetbal telt nu niet meer. Welke spelers hebben er het meest voor over om met elkaar te willen winnen? We gaan voor handhaving met jongens die er echt voor willen gaan”, aldus Lindeboom.