Vrijdag, 10 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV pakt eerste zege

Redactie: Gerard Meijeringh

DALFSEN – IJVV heeft de eerste punten van het seizoen binnen. In Dalfsen werd zaterdag overtuigend met 0-3 gewonnen bij ASC ’62. “Als club en team waren we hier aan toe”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV begon goed en claimde in de 8ste minuut een strafschop. Gerjon van den Berg zou in de zestien naar beneden zijn getrokken, maar de arbiter liet doorspelen. Vier minuten later was het wel prijs voor IJVV. Jonno Pruim strandde op de doelman. In de rebound sloeg Willem Bel toe.

IJVV had nauwelijks iets te duchten van ASC. In de eerste helft moest doelman Jasper Fix één keer in actie komen bij een goede aanval van de thuisploeg. De IJsselmuidenaren kwamen in de 38ste minuut op 0-2. De goed spelende Bel had een prima actie in huis. Hij passeerde zijn tegenstander en legde de bal terug. Pruim verzilverde de assist.

Na rust speelde IJVV de wedstrijd rustig uit. ASC kon nauwelijks iets uitrichten. Eén keer raakte de thuisploeg de paal. IJVV breidde vier minuten voor tijd de marge uit naar drie. Na een overtreding op Van den Berg ging de bal op de stip. Mark Homme van der Veen benutte de strafschop.

Lindeboom was blij met de eerste punten. “Wat we vandaag op de mat hebben gelegd is precies waarop ik had gehoopt. Ik ben heel blij en opgelucht dat we van de nul af zijn. Deze week had ik al een goed gevoel. We hebben goed getraind met de nadruk op veel korte en felle partijtjes. Dat heeft zich doorgezet. We hebben een zakelijke overwinning geboekt. Dat kan me wel bekoren.”