Dinsdag, 14 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gehavend Zalk verslaat SEH

Redactie: Gerard Meijeringh

ZALK – Zonder verschillende belangrijke spelers heeft Zalk zaterdag de wedstrijd tegen SEH in winst omgezet. De ploeg uit Heerde werd met 2-1 verslagen. “Met deze bezetting zoiets neerzetten. Daar kan ik alleen maar trots op zijn. Er stond een collectief”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.

Wegens personele problemen was het flink puzzelen voor trainer Hamer. Daarom werd een beroep gedaan op Stephan van Ommen, die na het afgelopen seizoen een stapje terug had gedaan. “Hij is ingevallen en heeft het probleemloos gedaan”, aldus Hamer.

De gelegenheidsformatie van Zalk deed het prima. In de eerste helft kwam de ploeg niet tot scoren, maar kwam het wel diverse keren gevaarlijk door. Jorn Kroes raakte twee keer de paal.

Na rust creëerde Zalk al snel weer een aantal kansen. Simon van Halm was het dichtst bij een treffer. Zijn inzet ging via de keeper en de lat over. In de 65ste minuut kwam SEH wel tot scoren via een uitval. Zalk ging vastberaden op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 70ste minuut. Na een redding van de keeper scoorde Hendri Vinke in de rebound. Twee minuten later maakte Sander Kuiper vanuit de kluts de 2-1. Zalk liet zich daarna niet terugdrukken door SEH en kwam niet meer serieus in de problemen.