Zondag, 5 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Efficiënt Zalk verslaat Wilsum

Redactie: Gerard Meijeringh

ZALK – In eigen huis heeft Zalk de derby tegen Wilsum zaterdag met 3-0 gewonnen. Deze cijfers waren geflatteerd. Voetballend deden beide ploegen weinig voor elkaar onder in dit aantrekkelijke, maar wel matige duel. Zalk ging echter veel beter met de kansen om.

In deze derby was de wind een bepalende factor. Het leidde tot veel onzuiverheid in de passing. De eerste kans in deze derby was voor Gert Jan Sollie van Wilsum. Hij schoot in het zijnet en had beter af kunnen leggen. Na zo’n twintig minuten was Zalk voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal van Jeremy van Dijk ging naast.

De strijd ging gelijk op, maar na ruim een half uur spelen kwam Zalk op voorsprong. Op aangeven van Van Dijk scoorde Gerben Hamer. Even later kwam Wilsum goed weg, toen Zalk de buitenkant van de paal raakte.

Na rust zette Wilsum Zalk onder druk. Dat leidde tot goede kansen voor Jos Holtland en Alwin van de Wetering. Een kwartier voor tijd verschafte Zalk zichzelf lucht. Van Dijk schoot fraai raak uit een vrije trap. Daarna kwam Gerben Hamer namens de thuisploeg net niet tot scoren en lukte het ook Wilsum niet om een kans te verzilveren. Een inzet van Joram Riezebos ging net naast. Vlak voor tijd gooide Zalk het duel definitief in het slot. Simon van Halm bekroonde een solo met de 3-0.

Zalk-trainer Gerrit Hamer sprak van een verdiende overwinning. “We zijn niet de gelukkigste geweest. Wilsum deed niet veel voor ons onder, maar we hebben het afgedwongen. De individuele klasse van enkele spelers heeft de doorslag gegeven. Wij zijn effici-

ënter omgegaan met de kansen, maar eigenlijk vond ik ons nog lang niet efficiënt genoeg.”

Zijn collega Han Hanekamp sprak van een geflatteerde uitslag. “We waren niks minder, maar Zalk was veel effectiever. Wij krijgen acht kansen, zij zes. Zalk maakt er drie en wij nul. Dat was het verschil. We scoren momenteel gewoon moeizaam.”