Dinsdag, 14 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Knappe overwinning VV Kampen

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – VV Kampen heeft zaterdag de tweede overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis boekte de ploeg een knappe 2-1 overwinning tegen SEH.

VV Kampen had het lastig in de eerste helft. “Het was zoeken. Er stond een wat nieuwe formatie. Dat bracht wat onwennigheid met zich mee”, aldus Kampen-trainer Revelino Sabono. Keeper Bas van der Vegt was belangrijk voor de thuisploeg met twee goede reddingen. Toch kwam SEH in de eerste helft op voorsprong. Michel de Gooijer benutte namens de bezoekers uit Heerde een strafschop.

Direct na de thee deed Kampen wat terug. Baba Saidy bekroonde een goede uitbraak met een treffer. In de 71ste minuut kwam Kampen zelfs op voorsprong. Bryan Fröger schoot raak uit een vrije trap. Na deze treffer bleef Kampen op de been. Wel raakte SEH de paal en was er veel dreiging na een corner. Aan de andere kant verzuimde Kampen de 3-1 te maken in de omschakeling. “We hebben de zege binnen geharkt. Achterin stond het goed en ook op het middenveld. We hebben weinig weggeven”, aldus Sabono.