Maandag, 20 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk weggecounterd door Reaal Dronten

Redactie: Gerard Meijeringh

ZALK - In eigen huis beleefde Zalk zaterdag een onaangename middag tegen Reaal Dronten. De ploeg van trainer Gerrit Hamer verloor met 3-7. “Als je na tien minuten al met 0-3 achterstaat, je de doelpunten te gemakkelijk weggeeft en de kansen niet afmaakt, heb je geen recht van spreken”, aldus Hamer.

Zalk was in de beginfase nog niet wakker. Al na 38 seconden incasseerde de ploeg een tegentreffer, waarbij er niet goed werd ingegrepen. Nadat een inzet van Simon van Halm werd gepareerd door de keeper van Reaal Dronten, kwamen de bezoekers in de 9e minuut op 0-2 via een snelle counter. Een minuut later viel de 0-3. Het bleef levendig op Sportpark An de Steege in Zalk. In de 12e minuut voorkwam de goalie de 1-3 van Michel Hamer. Vier minuten later verdiende Zalk een strafschop, nadat Jorn Kroes onderuit werd gehaald. Jeroen van den Bosch schoot de penalty binnen. Dezelfde Van den Bosch ging in 19e minuut in de fout. Dat leidde tot de vierde treffer van Reaal Dronten. Vlak daarna moest hij geblesseerd afhaken. In de 34ste minuut deed Zalk weer wat terug. Op aangeven van Jeremy van Dijk scoorde Michel Hamer 2-4.

Ook in de tweede helft kreeg Zalk geen vat op het countervoetbal van Reaal Dronten. In de 56ste minuut ontsnapte Zalk aan de 2-5. In de 69ste minuut kon Reaal Dronten wel een vijfde treffer bijschrijven. Danny Mol passeerde twee spelers van Zalk en schoot raak. Weer deed Zalk wat terug. Jorn Kroes kopte raak uit een voorzet van Michel Hamer. Daarna leek Zalk op weg naar de 4-5. Na een handsbal kende de arbiter een strafschop toe aan Zalk. Jeremy van Dijk schoot hard in, maar de goalie wist met een fraaie redding een treffer te voorkomen. Zalk ging in de slotfase steeds meer risico’s nemen. Reaal Dronten wist dit goed af te straffen door in de counter nog twee keer toe te slaan.

“We zijn veel te slap begonnen en zijn weggecounterd. Reaal Dronten heeft het prima gedaan. Daar hebben we onvoldoende tegenover gezet”, aldus Hamer.