Zaterdag, 4 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Worstelend KHC loopt zich dood op Doetinchemse muur

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Een matig KHC was zaterdag niet in staat om de muur van DZC ’68 te slechten. Na de 0-1 van de bezoekers liepen de Kampenaren de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Uiteindelijk verloor KHC met 1-2 en is de ploeg weer hekkensluiter in de eerste klasse D.

KHC maakte in de eerste helft een verloren indruk. Geen gretigheid, geen vorm, geen creativiteit en geen lef. Het was dan ook niet raar dat DZC gemakkelijk overeind bleef. De ploeg had met een 5-3-2-opstelling een muur opgetrokken. KHC kreeg de bal en mocht het uitzoeken. Dat was echter teveel gevraagd voor de thuisploeg. De ploeg grossierde in balverlies en risicomijdende breedtepasses, zodat de Kamper formatie niet eens aan toekwam aan serieus breekwerk.

Tot overmaat van ramp kwam DZC in de 14e minuut ook nog op voorsprong. Onhandig werd een corner weggeven. Vervolgens zag de Kamper defensie er niet goed uit. KHC was met veel mensen aanwezig in de eigen zestien, maar toch kon Dani Pollmann veel te gemakkelijk schieten. KHC-keeper Jorian van Dijk kon redding brengen, maar in de rebound werd Myron Wissink geen strobreed in de weg gelegd: 0-1.

Daarna bleef het heel pover wat KHC liet zien. Een teleurstelling voor de KHC-aanhangers. Na twee goede wedstrijden was er volop vertrouwen op een goede afloop. Het goede niveau van de duels tegen DETO en Hierden werd zaterdag tegen DZC bij lange na niet gehaald. De eerste goede aanval werd pas in de 30ste minuut op de mat gelegd. Ricardo Talu was het eindstation, maar zijn schot ging recht op de keeper af en was zodoende niet venijnig genoeg.

Vlak voor rust mocht KHC niet mopperen dat het met elf man verder mocht. Mitchell Hooisma kwam met twee gestrekte benen fors in op een tegenstander en werd met een (donker) gele kaart bestraft. In de blessuretijd van de eerste helft was het even schrikken voor DZC. Een schot van Burak Alp vloog via een tegenstander tegen de lat.

Na rust kwam KHC iets beter voor de dag. In de 56ste minuut wilde Özhan Kardag uithalen, maar Leroy Knol liep in de weg. In de 63ste minuut wist DZC-keeper Mike Thus de gelijkmaker van KHC te voorkomen. Via een fraaie redding maakte hij een goede kopbal van Kardag onschadelijk. Negen minuten later gaf KHC de 0-2 veel te gemakkelijk weg. Durk van der Leest ging in de fout, waarna Dylan Hendriksen een vrije doortocht kreeg naar het KHC-doel. De nummer elf van DZC maakte het vervolgens goed af. Kardag had daarna de 1-2 kunnen maken. Nadat de bal werd doorgekopt, kreeg hij een goede kopkans, maar de inzet van de spits was ondermaats. In de blessuretijd kwam KHC nog op 1-2. Een vrije bal van Knol werd gepareerd door keeper Thus. In de rebound scoorde de ingevallen Kevin Olaria. Daar bleef het bij.

“Vandaag was alles wat we deden matig. Dan doe je jezelf de das om. Het is lastig spelen tegen DZC. Daar hadden we geen antwoord op. We hadden Jarron de Lange als extra middenvelder erbij. Dat zorgde voor onrust bij DZC. Dan moet je lef tonen, maar er wat totaal geen durf. We hebben Karim Gabara ontzettend gemist. We hadden ons middenveld vandaag niet goed staan. Als je op deze manier voetbalt, wordt het lastig. Dat moet echt beter”, aldus Oosterhaar.

Na twee zeges was deze nederlaag een fikse tegenvaller. Oosterhaar trekt de vergelijking met het bekende spel Ganzenbord. “Soms moet je drie stappen achteruit om vervolgens weer naar voren te komen. We moeten de dobbelstenen opnieuw gooien. Soms zit je in de put en ga je terug naar af.”