De Brug

Zaterdag, 4 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC boekt eerste zege

KHC boekt eerste zege
Foto: John Zoetebier
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

HIERDEN – KHC heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen behaald. De Kamper eersteklasser wist het belangrijke degradatieduel tegen Hierden overtuigend te winnen. Grote tegenvaller was het uitvallen van Karim Gabara met een gebroken arm.

KHC begon sterk aan het duel. Na kansen voor Özhan Kardag en Leroy Knol wisten de bezoekers in de 8ste minuut wel tot scoren te komen. Na goed voorwerk van Mitchell Hooisma opende Kardag de score. Even later kwam KHC op 0-2 door Karim Gabara, na een misverstand bij Hierden. Ook daarna was het oppermachtige KHC verschillende keren gevaarlijk. Vlak voor rust zorgde Livai Vos voor 0-3.

In de tweede helft maakte Kardag zijn tweede van de middag na een goede actie van Burak Alp. Daarna was er een fikse tegenvaller voor KHC. Karim Gabara kwam verkeerd terecht, waarbij zijn arm uit de kom schoot. Vervolgens duurde het een uur voordat de ambulance arriveerde. In de slotfase deed Hierden nog wat terug.

De broodnodige zege in Hierden deed KHC goed. De ploeg tankte vertrouwen. “Bij Özhan is vijftig kilo van zijn schouders gevallen. Zaterdag stond er een team van winnaars in het veld. Dit geeft de burger moed”, aldus Oosterhaar. De blessure van Gabara was wel een grote domper. “Bij een sliding kwam de onder hem. Vervolgens kwam hij verkeerd terecht. Hij speelt dit jaar niet meer. Hij is minstens voor vier weken uitgeschakeld. Jammer, hij was heel goed bezig”, aldus Oosterhaar.