Zaterdag, 18 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC herstelt zich van oorwassing met minimale zege

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – KHC heeft zich zaterdag goed hersteld van de fikse nederlaag tegen Bennekom. DZC ’68 werd met 1-0 verslagen.

KHC moest flink aan de bak voor een goed resultaat. “Het was hard werken en knokken, maar de jongens hebben na het verlies goed gereageerd. We hebben als een team gespeeld”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

DZC strijdt tegen degradatie en dat was te merken in Kampen. De ploeg zocht de grens op en ging er soms overheen. Het duel ontpopte zich tot een vechtduel. In de eerste helft mocht KHC het spel maken en beperkte DZC zich tot verdedigen. In de 32ste minuut viel de enige treffer. Karim Gabara gaf een goede steekpass. Leroy Knol werd vervolgens van achteren neergelegd. Gabara benutte de strafschop.

Vervolgens moest DZC de verdedigende stellingen verlaten. Dat bood KHC na rust meer ruimte. “Daar gingen we goed mee om, maar we hadden het beter moeten uitspelen in de eindfase. DZC zorgde af en toe voor wat dreiging. Omdat het maar 1-0 stond, bleven de bezoekers erin geloven.

“We hadden de wedstrijd eerder dood moeten maken. De kansen hebben we daarvoor wel gehad. Nu bleef het tot het einde spannend”, aldus Oosterhaar, die met KHC graag als vijfde wil eindigen in de eerste klasse D. “Zo hoog is KHC nog nooit geĆ«indigd in deze klasse.” Momenteel staat de ploeg zesde met vijf punten achterstand op SDV Barneveld. Komende zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Barneveld.