De Brug

Zaterdag, 11 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Weer twee versterkingen voor Wilsum

Weer twee versterkingen voor Wilsum
Redactie: Gerard Meijeringh

WILSUM - Vierdeklasser Wilsum heeft de selectie voor komend seizoen opnieuw versterk. Wilsummer Rienk van de Wetering keert na vele jaren terug op het oude nest. Patrick Bastiaan verruilt OWIOS voor Wilsum. Eerder legde Wilsum al Bart Schoonhoven (VSCO ’61) vast.

De 27-jarige Rienk van de Wetering begon met voetballen bij Wilsum. Op 14-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Go-Ahead. Daar voetbalde hij in verschillende standaardelftallen in de jeugd. Vervolgens maakte hij zes seizoenen deel uit van de eerste selectie van Go-Ahead. In 2017 stapte hij over naar OWIOS. Na één seizoen Oldebroek, koos hij voor IJVV. Na twee seizoenen IJVV komt hij straks dus weer thuis bij Wilsum. Met Van de Wetering haalt Wilsum een verdediger/middenvelder binnen met veel ervaring. Van de Wetering voetbalde in zijn loopbaan in de hoofdklasse, eerste klasse en tweede klasse.

De andere aanwinst Patrick Bastiaan heeft ook de nodige ervaring. Hij doorliep bij DOS Kampen alle standaardelftallen en maakte vervolgens zes seizoenen deel uit van de eerste selectie. In 2017 verruilde hij DOS Kampen voor OWIOS. Na drie seizoenen heeft hij nu gekozen voor een overgang naar Wilsum.

De vierdeklasser is blij met de komst van de twee ervaren spelers en denkt dat ze een belangrijke rol kunnen vervullen bij het integreren en begeleiden van de dit seizoen doorgestroomde spelers uit de JO19.