Zondag, 12 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Matig IJVV verliest opnieuw

Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN – Na twee competitieronden is IJVV nog steeds zonder punten. Zaterdag werd met 2-4 verloren van OWIOS. “We zijn afgetroefd op felheid en duelkracht”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV begon te slap aan de wedstrijd. In de 27ste minuut kwam OWIOS op voorsprong. Jasper Fix verkeek zich op een voorzet en liet de bal los. Vervolgens sloeg Cornell Balk toe. De ploeg uit Oldebroek was de betere, maar toch deed IJVV vlak voor rust wat terug. Na goed voorbereidend werk van Gerjon van den Berg scoorde Raymon Beuling.

Direct na rust glipte de wedstrijd IJVV al snel uit de handen. Binnen vijf minuten kregen de IJsselmuidenaren twee treffers om de oren. Eerst deed Balk IJVV opnieuw pijn na een fout bij IJVV in de opbouw. Vervolgens kopte Henri Nagelhout raak uit een corner. De thuisploeg scoorde in de 58ste minuut nog wel de aansluitingstreffer. Beuling passeerde de keeper en werd neergelegd. Mark Homme van der Veen benutte de toegkende strafschop. IJVV was daarna enkele keren dreigend, maar echt in gevaar kwam OWIOS niet. De bezoekers deelden vlak voor tijd de beslissende tik uit. In de 87ste minuut tekende Hendri Uitslag voor de 2-4.

“We zijn het er met elkaar wel over eens dat we uit een ander vaatje moeten tappen. Zeven tegengoals in twee wedstrijden is teveel. We maken teveel individuele fouten. En we moeten meer brengen aan de bal en zonder bal. We hebben een leuke ploeg, maar we moeten wel beseffen dat we hard moeten werken en strijd moeten leveren. Komende zaterdag moeten we op onze manier winnen bij ASC. Met veel strijd en beleving drie punten pakken’, besluit Lindeboom.