De Brug

Vrijdag, 3 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC haalt Özhan Kardag binnen

KHC haalt Özhan Kardag binnen
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – KHC heeft wederom een aanwinst binnengehaald. Özhan Kardag wordt de nieuwe spits van KHC. Hij is de opvolger van Jeffrey de Nooijer, die na dit seizoen vertrekt naar Zwolsche Boys.

Kardag maakte het afgelopen seizoen maar liefst 27 treffers namens IJVV in de competitie. Daarmee werd hij winnaar van de Salverda Topscorers Competitie in het Kamper voetbal. Dit seizoen ging het aanmerkelijk moeizamer. Begin november 2018 namen beide partijen afscheid van elkaar. Kardag ging vervolgens voetballen bij SV Dedemsvaart. Dit seizoen was hij vijf keer trefzeker voor de zondagtweedeklasser. Kardag was tot nu toe maar liefst 133 keer trefzeker in competitieverband. Hij vond veelvuldig het net bij WVF, WHC, Alcides en IJVV.

Vanwege het vertrek van Jeffrey de Nooijer was KHC op zoek naar een spits. “We volgden Özhan al enige tijd en hebben vanaf de winterstop contact met hem. Onze gesprekken waren altijd plezierig en openhartig”, laat Marcel Hup weten namens de technische commissie van KHC. “Samen hebben we de mogelijkheden besproken hoe hij zijn carrière het beste vervolg kan geven. Wij zijn dan ook verheugd dat zijn keuze is gevallen op KHC en wij een spits van zijn kaliber mogen toevoegen aan onze selectie. Zijn ervaring en individuele kwaliteiten kunnen KHC helpen de volgende stap te zetten.”

Na Mike Frederiks, Ricardo Talu en Livai Vos is Kardag de vierde aanwinst voor KHC en heeft de Kamper eersteklasser de selectie voor komend seizoen compleet.