Woensdag, 23 oktober 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC kan niet profiteren van numerieke meerderheid

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – KHC heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Scherpenzeel. In de tweede helft werden twee spelers van Scherpenzeel weggestuurd, maar KHC wist hier niet van te profiteren.

KHC had het in de eerste helft lastig tegen het technisch sterke Scherpenzeel. In het eerste kwartier dook de ploeg twee keer gevaarlijk op voor KHC-doelman Justin Bruins. In de 29ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Bij een vrije trap kreeg Bruins de bal niet onder controle. Jouke van Elst profiteerde vervolgens in de rebound. Al snel stond het weer gelijk. KHC had geluk dat Tevfik Ceyar niet zelf afdrukte. Hij legde af, waarna een grote kans in rook opging. KHC schakelde vervolgens razendsnel om. Romano Luhukay werd weggestuurd en die tekende voor de gelijkmaker.

In de 36ste minuut kwam het betere Scherpenzeel toch weer op voorsprong. Fout uitverdedigen werd afgestraft door Ali Edan. Wederom kwam KHC terug. Na een overtreding op Burak Alp knalde Karim Gabara via een vrije trap de gelijkmaker binnen.

Na de rust werd de wedstrijd ontsierd door vele kaarten. Scherpenzeel verloor het hoofd en kreeg maar liefst acht gele kaarten. Twee spelers van Scherpenzeel konden vertrekken met twee keer geel op zak. In de 50ste minuut was dat Omar Riani. In de 80ste minuut kon ook Edwin Aben vertrekken. KHC ging slecht om met de situatie. De numerieke meerderheid werd slecht uitgespeeld. Zo bleef KHC steken op 2-2.