Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC komt niet verder dan remise bij hekkensluiter

KHC komt niet verder dan remise bij hekkensluiterKHC komt niet verder dan remise bij hekkensluiter
Redactie: Gerard Meijeringh

ENTER – KHC is er zaterdag niet in geslaagd om drie punten te pakken bij hekkensluiter Enter Vooruit. De Kamper eersteklasser kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Pas in de 87ste minuut tekende Leroy Knol voor de late gelijkmaker van KHC.

KHC legde een matige eerste helft op de mat. De ploeg grossierde in balverlies en dat speelde Enter Vooruit in de kaart. In de 12e minuut leidde een fout in de Kamper verdediging tot de verrassende 1-0. Daarna speelde KHC vol op de aanval. De ploeg kreeg kansen, maar de bal ging er niet in. Dat had deels te maken met de keeper van Enter Vooruit die zeer goed op dreef was. Daarnaast had Durk van der Leest pech dat hij slechts de lat raakte. Aan de andere kant leidde een fout van Van der Leest bijna tot de 2-0.

In de tweede helft speelde KHC stukken beter. De druk op het doel van Enter Vooruit was groot. De gelijkmaker viel in de 53ste minuut. Een voorzet werd door een speler van Enter Vooruit in eigen doel getikt. Ook daarna stond Enter Vooruit onder grote druk. KHC bleef gevaarlijk. Karim Gabara snelde drie man voorbij, maar zijn inzet werd op uitstekende wijze uit de hoek geranseld door de keeper van Enter Vooruit. De bal wilde er niet in. Tot overmaat van ramp ging KHC-doelman Roy van Dijk in de fout. Dat werd in de 82ste minuut genadeloos afgestraft door Ron Smit. KHC sleepte uiteindelijk toch nog een punt uit het vuur. Leroy Knol kopte raak uit een corner.