Woensdag, 23 oktober 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen wint ook van Scherpenzeel

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag wederom een overwinning binnengehaald. In een aantrekkelijk duel won de ploeg met 4-3 van Scherpenzeel. Wilbert Wessels was weer belangrijk. Hij scoorde drie keer.

Go-Ahead begon goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut verscheen Adi Draganovic alleen voor het doel, maar de keeper bracht redding. Vijf minuten later was het wel raak. Wilbert Wessels schoot een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen. Twee minuten later trok Tefvik Leyar de stand alweer gelijk. In de 17e minuut was Scherpenzeel weer gevaarlijk. Een inzet vloog naast het Go-Ahead-doel.

In de 36ste minuut kon Wessels aanleggen voor zijn tweede treffer deze middag. Nadat Niek van Enk onderuit werd gehaald, benutte Wessels de toegekende strafschop. Twee minuten later kon Wessels weer zijn waarde bewijzen vanaf elf meter. Dit keer ging de bal op de stip na een overtreding op Arjan Wiegers. Wederom schoot Wessels de strafschop binnen.

Vier minuten na rust scoorde Scherpenzeel de aansluitingstreffer via Ismail Quaddouh. In de 53ste minuut kwamen de bezoekers zelfs langszij. Omar Riami scoorde uit een vrije trap. Vlak daarna kwam Go-Ahead goed weg, toen Scherpenzeel de lat raakte.

cherpenzeel speelde zichzelf vervolgens uit de wedstrijd. Ismail Ouddouh had zichzelf niet onder controle en gooide de bal in het gezicht van Draganovic. De linksbuiten van Scherpenzeel werd met rood weggestuurd. Go-Ahead ging vervolgens op jacht naar de overwinning. Zandbergen wist niet de winnende treffer te forceren. Hij schoot tegen een tegenstander aan. In de 80ste minuut kwam Go-Ahead wel op 4-3. Dennis van der Wal kopte raak uit een corner van Arjan Wiegers. In de extra tijd werd nog een speler van Scherpenzeel weggestuurd na een forse overtreding op Wessels.

“Op basis van de eerste helft was deze overwinning verdiend. We zaten soms aan de gelukkige kant, maar mentaal zit het wel goed bij ons. We raken niet in de war als het even tegenzit”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.