Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC wint bij Hierden

KHC wint bij HierdenKHC wint bij Hierden
Redactie: Gerard Meijeringh

HIERDEN – KHC heeft zaterdag opnieuw drie punten gepakt. Hierden werd met 1-2 verslagen. De basis voor deze zege werd gelegd in het eerste bedrijf. “We hebben een heel goede eerste helft gespeeld. Toen hebben we Hierden bij de strot gepakt”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

KHC legde de basis voor de zege in een sterke eerste helft. Dat leidde tot twee treffers. Brenn de Lange veroverde de bal , kwam 1 op 1 met een tegenstander en schoot vervolgens beheerst binnen. Vervolgens kwam KHC op 0-2 via een benutte strafschop. Durk van der Leest stuurde Burak Alp weg. Die werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. Jeffrey de Nooijer schoot de penalty onberispelijk binnen. KHC verzuimde in het restant van de eerste helft de wedstrijd voortijdig te beslissen. Aan de andere kant was KHC-keeper Roy van Dijk belangrijk met een goede ingreep.

Na een sterke eerste helft, kwam KHC na rust in de problemen. “Dan gebeurt wat je eigenlijk niet wil. Hierden kwam binnen vijf minuten op 1-2”, aldus Oosterhaar. “Vervolgens hebben we met man en macht verdedigd. Voetballend konden we er niet meer goed onderuit komen.” Toch wist Hierden niet door te drukken. De thuisploeg kwam niet verder dan wat dreigende scrimmages. Vijf minuten voor tijd liet Karim Gabara de kans op 1-3 liggen. De keeper kon redding brengen.