De Brug

Zaterdag, 11 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV kan het niet bolwerken tegen Unicum

IJVV kan het niet bolwerken tegen Unicum
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Een week na de verrassende zege van IJVV bij eersteklasser Hierden is een tweede overwinning in de districtsbeker zaterdag uitgebleven. Unicum was met 0-2 te sterk voor de ploeg uit IJsselmuiden.

De treffers in dit duel vielen in de eerste helft. “Bij twee spelhervattingen kregen we een doelpunt tegen. Dat vind ik jammer. En als je wat wilt tegen zo’n tegenstander dan moet je de halve kansen die je krijgt afmaken”, aldus de nieuwe IJVV-trainer Emiel Diender.

Wel was Diender positief over de instelling van zijn spelers. “Ik ben erg tevreden over hoe de jongens op het veld staan en hun taken uitvoeren. Bij een 0-2 achterstand hebben ze in de tweede helft tot de laatste minuut vol gas gegeven. En conditioneel waren we beter. We zijn aan een cultuuromslag bezig”, aldus Diender, die nog even benadrukte dat IJVV is ingedeeld in een zware poule. “Hierden is een eersteklasser en Unicum is een goede ploeg. Datzelfde geldt voor asv Dronten. Daar zit geen zwakke plek in”, aldus Diender, die afgelopen dinsdag zijn ploeg met 0-6 zag verliezen tegen een sterk asv Dronten. Zaterdag sluit IJVV de poulefase af met een uitwedstrijd bij asv Dronten. “De moeilijkheidsgraad is zo hoog dat je straks in de competitie niet verrast wordt.”

Bij IJVV is Lammert van den Berg toegevoegd aan de staf als leider. “Hij ziet de energie bij de ploeg en wil graag zijn steentje bijdragen”, aldus Diender.