Zaterdag, 11 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Geflatteerde nederlaag IJVV

Redactie: Gerard Meijeringh

DRONTEN - IJVV heeft de poulefase van de districtsbeker zaterdag afgesloten met een 3-0 nederlaag bij asv Dronten en is uitgeschakeld. De zege was verdiend. “Maar wel geflatteerd. Asv Dronten had het lastig tegen ons”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

IJVV had de zaken op het veld lange tijd redelijk onder controle. “Tot de 65ste minuut hebben we het goed gedaan. Asv Dronten had het hartstikke moeilijk tegen ons. In de eerste helft was het een mooie wedstrijd om naar te kijken. Er waren geen kansen, maar het ging op het scherpst van de snede”, aldus Diender.

In de 65ste minuut ging het fout voor IJVV. Gerjon van den Berg ging een kopduel aan en vervolgens pakte het gunstig uit voor de thuisploeg. Martijn de Kleine probeerde te corrigeren via een sliding. De scheidsrechter constateerde een overtreding en legde de bal op de stip. Jodi de Boer schoot de strafschop binnen. Even later kwam asv Dronten op 2-0. Hierbij negeerde de arbiter het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van IJVV.

In de 80ste minuut moest IJVV met tien man verder. Adir Sasso maakte een overtreding op een doorgebroken speler en werd met rood weggestuurd. Even later bepaalde Kevin van der Vlag de eindstand op 3-0.