De Brug

Zondag, 12 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV boekt knappe zege bij Hierden

IJVV boekt knappe zege bij Hierden
Redactie: Gerard Meijeringh

HIERDEN - IJVV is het bekertoernooi prima begonnen. De IJsselmuidenaren wonnen verrassend bij eersteklasser Hierden. Gerjon van den Berg was matchwinner met een rake kopbal in de 76ste minuut.

IJVV had in de eerste helft al afstand kunnen nemen. In de 5e minuut was er een kopkans voor Gerjon van den Berg. Uit een vrije trap van Arjan Wiegers kopte hij over.

Tien minuten later liet Julian Hellendoorn een grote kans liggen. De nieuwe aanwinst van IJVV, die een bedrijvige indruk maakte, had de bal voor het inschieten, maar mikte te hoog. In de 20ste minuut stuitte Hellendoorn op de keeper. Aan de andere kant wist IJVV-keeper Jasper Fix een treffer te voorkomen.

Na rust liet Hierden een goede kans onbenut en verzuimde IJVV om toe te slaan. Tim Roeland haalde de trekker niet over, waarna Hellendoorn de bal naast het doel werkte. In de 76ste minuut viel de enige treffer van de middag in Hierden. Mark Homme van der Veen bediende Wiegers. De aanvaller draaide bij zijn tegenstander weg en zorgde voor een goede voorzet. Gerjon van den Berg torende boven iedereen uit en kopte raak.

Daarna kwam IJVV onder druk. Fix behoedde de bezoekers enkele keren voor de gelijkmaker. Daarnaast claimde Hierden een strafschop, maar de arbiter liet doorspelen.