Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen pakt eerste punt in competitie

Go-Ahead Kampen pakt eerste punt in competitieGo-Ahead Kampen pakt eerste punt in competitieGo-Ahead Kampen pakt eerste punt in competitie
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag het eerste punt behaald in deze nog prille competitie. Thuis tegen DOS ’37 kwam de ploeg uit op 3-3.

Go-Ahead begon goed en was direct gevaarlijk. Niek van Enk kopte over en Wilbert Wessels raakte de paal. In de 10e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Adi Draganovic schoot raak. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam DOS ’37 er beter in. De eerste kans van de ploeg uit Vriezenveen was gelijk raak via Menno Kamphuis.

Na rust moest Go-Ahead al snel in de achtervolging. Een communicatiefout achterin leidde een doeltreffende aanval van de bezoekers in. Wederom was Kamphuis de doelpuntenmaker. Go-Ahead toonde veerkracht en kwam in de 77ste minuut langszij. Arjan Wiegers bekroonde een goede individuele actie met een treffer.

In de slotfase leek het toch nog mis te gaan voor Go-Ahead. Nick Wennink zette DOS ’37 met een rake kopbal wederom op voorsprong. Toch hield Go-Ahead nog een punt over aan dit duel. De ingebrachte Rob van der Horst werd de gevierde man. In de blessuretijd vloog zijn schot, via een speler Martijn Olde Olthof, in het doel. “We begonnen hartstikke goed, maar we konden het weer niet volhouden. De eerste 25 minuten waren goed, maar je maakt niet de 2-0. Daarna zakten we weg. We hebben wel veerkracht getoond. Als je zo laat nog de 3-3 maakt, mag je blij zijn met een gelijkspel”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.