Woensdag, 23 oktober 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Dennis van der Wal redt punt voor Go-Ahead Kampen

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een punt overhouden aan de seizoensouverture tegen DOS ’37 (1-1). Daar mocht de Kamper eersteklasser niet over mopperen. De beste en meeste kansen waren voor de ploeg uit Vriezenveen, maar de bezoekers waren niet slagvaardig. Go-Ahead bleef in leven. In de 89ste minuut strafte Dennis van der Wal dit genadeloos af. Hij kopte fraai raak uit een corner en redde zo een punt voor zijn ploeg.

Go-Ahead Kampen moest het doen zonder de geschorsten Jurrian Zandbergen en Adi Draganovic. Timothy Fechter kon niet spelen vanwege een blessure. Beide ploegen begon aarzelend aan het duel. In de 7e minuut was het even schrikken voor Go-Ahead. Martijn Olde Olthof had de bal voor het inschieten, maar legde af op Marc Meier. Die scoorde, maar hij stond buitenspel, zodat de treffer werd afgekeurd.

Go-Ahead maakte in de eerste twintig minuten voetballend een aardige indruk, maar kon nauwelijks iets creĆ«ren. Daarna zakte de ploeg weg. Het spel werd slordig en veelvuldig balverlies speelde DOS ’37 in de kaart. De bezoekers kregen enkele goede kansen, maar Go-Ahead-keeper Tim Noordman onderscheidde zich met goed keeperswerk. Vlak voor rust kwam DOS ’37 toch verdiend op voorsprong. Uit een corner kopte Stef van der Velden raak.

Na rust zette Go-Ahead meer druk DOS ’37. Toch bleven de gasten gevaarlijk in de omschakeling. In de 55ste minuut raakte Maarten Smit de buitenkant van de paal. Vijf minuten later ontsnapte DOS ’37. Uit een voorzet van Wail Doufikar kopte Wilbert Wessels tegen de lat. In de 63ste minuut was de thuisploeg weer gevaarlijk. Na goed doorzetten van Dennis van der Wal kon Doufikar het vijandelijke doel onder vuur nemen. Keeper Patrick Nitert voorkwam de gelijkmaker.

Go-Ahead werd dreigender, maar kroop vervolgens twee keer door het oog van de naald. Eerst verscheen Marc Meier alleen voor keeper Noordman. De speler van DOS had alle tijd, maar de Kamper goalie wist een treffer te voorkomen. Een minuut later kwam Noordman weer als overwinnaar uit de strijd toen Stef van der Velden op hem af kwam.

DOS ’37 verzuimde om het duel in het slot te gooien en dat kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. In de 85ste minuut slaagde Wessels er niet in om de gelijkmaker aan te tekenen. Zijn inzet werd knap onschadelijk gemaakt door DOS-keeper Nittert. Even later had de goalie echter geen antwoord paraat. De ferme kopstoot van Van der Wal was hem te machtig.

Een heerlijke surprise voor Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen. “We zijn goed weggekomen. Ik had er niet meer op gerekend. Ik ben er blij mee. Maar ik vind dat we ook twee punten hebben verloren. Thuiswedstrijden moet je altijd winnen.”