De Brug

Zaterdag, 4 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gemengde gevoelens bij KHC over puntendeling bij DOS ’37

Gemengde gevoelens bij KHC over puntendeling bij DOS ’37
Foto: John Zoetebier
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

VRIEZENVEEN - KHC is het tweede deel van de competitie begonnen met een remise. Bij DOS ’37 werd met 1-1 gelijkgespeeld. Dat leidde na afloop tot gemengde gevoelens bij KHC-trainer Herman Oosterhaar. “Onze keeper Jorian van Dijk stopt in de slotfase een strafschop. Dan mag je nog blij zijn met een punt, maar als je kijkt naar het beeld van de wedstrijd, dan heb je twee punten verloren. In de eerste 75 minuten waren we heer en meester.”

KHC was lange tijd de betere ploeg, maar verzuimde om dat te vertalen in de score. “Mogelijkheden genoeg, maar in de laatste fase maakten we steeds verkeerde keuzes”, aldus Oosterhaar. Livai Vos was enkele keren dicht bij een treffer, maar kwam niet tot scoren.

In de 38ste minuut was Durk van der Leest wel trefzeker namens de Kamper bezoekers. Durk van der Leest kopte raak uit een voorzet van Jelle Rupert. KHC slaagde er niet in om de score uit te breiden. “Dan weet je dat de tegenstander ook kansen gaat krijgen. Dat gebeurde ook. We kwamen een aantal keren goed weg”, aldus Oosterhaar.

Zoals in de 60ste minuut. Een schot van DOS belandde tegen de paal. KHC kon de zege niet over de streep trekken. In de 90ste minuut schoot Martijn Olde Olthof raak. Daarna leek het duel dramatisch te eindigen voor KHC. Na een handsbal van Vos wees de arbiter terecht naar de stip. Jorian van Dijk groeide vervolgens uit tot de held van KHC door de strafschop van Nick Wennink te stoppen.

Toch zat Oosterhaar na afloop met een katterig gevoel. “We hadden een vliegende start kunnen maken. Als je kijkt naar ons spel dan hebben we dat zeker gedaan. Het vertrouwen is gegroeid. Als we dit elke week op de mat kunnen brengen, dan kunnen we met z’n allen nog veel bereiken.” Bij KHC had Tom Diender voor het eerst een basisplaats. "Hij speelde alsof hij nooit is weggeweest", aldus Oosterhaar.