Dinsdag, 21 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS speelt numerieke meerderheid goed uit

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – DOS Kampen was zaterdag met 4-0 te sterk voor asv Dronten in de poulefase van de districtsbeker. Nadat Willem Jelle Bos bij de Drontenaren werd weggestuurd speelde DOS ruim 65 minuten tegen tien man. De Kampenaren maakten prima gebruik van deze numerieke meerderheid en kwamen vier keer tot scoren.

Veel trainers zien de districtsbeker als voorbereiding. Zo ook DOS-trainer Marcel Post. Hij vond het van één kant jammer dat asv Dronten zo snel met een man minder kwam te staan. “Daardoor valt toch de weerstand weg. Maar we hebben het met een man meer goed uitgevoerd. We zijn geduldig gebleven. Daarover ben ik tevreden”, aldus Post.

In de 23ste minuut werd Willem Jelle Bos door de arbiter met rood weggestuurd. Hij zou een natrappende beweging hebben gemaakt. DOS ging daarna geduldig op zoek naar een doelpunt. Die viel na ruim een half uur spelen. Twan Knul lobde de bal over de keeper.

In de rust gaf Post zijn spelers de opdracht om het baltempo te verhogen. In het laatste half uur wist DOS nog drie keer te scoren. Knul knalde bal stijf in de kruising. Vervolgens was Timo Petersen succesvol. Zijn eerste balcontact betekende direct een treffer. Erik Rotman maakte de 4-0 uit een strafschop, nadat Allan Bakker onderuit was gehaald door de keeper.