Vrijdag, 17 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DOS Kampen verliest met geflatteerde cijfers van asv Dronten

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – DOS Kampen heeft ook het tweede bekerduel verloren. Asv Dronten won met 2-5. Toch kijkt DOS-trainer Edwin Kwakkel tevreden terug. “Het spel aan de bal was goed.”

Bekervoetbal wordt door veel clubs gezien als onderdeel van de voorbereiding. Bij DOS is dat niet anders. “We hebben de selectie teruggebracht naar achttien spelers. Nu moet het niveau omhoog. We werken aan vaste patronen. Vandaag was ik tevreden.”

DOS had in de eerste helft het betere van het spel. In de 20ste minuut ging de bal op de stip na een overtreding op Arjan Vorsselman. Bas Adema schoot raak vanaf elf meter. Daarna verzuimde DOS om verder weg te lopen. In de 35ste minuut leidde een fout achterin bij DOS indirect tot een tegentreffer. Daardoor kon Lucky Akot aanleggen voor een schot. Zijn inzet belandde tegen de paal. In de rebound sloeg Frank Damman alsnog toe.

Vroeg in de tweede helft (50ste minuut) ging het weer fout voor DOS. Na balverlies bij DOS op eigen helft schoot Willem Jelle Bos vanaf de rand van de zestien raak. Zeven minuten later nam Jodi de Boer na een afgeslagen corner de bal op de pantoffel. De bal vloog in de kruising: 1-3.

DOS rechtte dit keer wel de rug en kwam in de 61ste minuut terug. Frank Jansen werd onderuit gehaald. Adema was vervolgens wederom trefzeker vanaf de strafschopstip. Tien minuten later claimde DOS weer een strafschop, toen Jansen wederom naar het kunstgras ging. Dit keer liet de scheidsrechter doorspelen. DOS kreeg daarna nog enkele kansen, maar asv Dronten kreeg steeds meer ruimte en was ook gevaarlijk. In de slotminuten maakten de bezoekers hier optimaal gebruik van met twee treffers. Daardoor kreeg de uitslag een geflatteerd aanzien.