De Brug

Donderdag, 28 september 2023

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Alleen DOS-publiek welkom bij derby

Alleen DOS-publiek welkom bij derby
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Bij de derby tussen DOS Kampen en Go-Ahead Kampen op zaterdag 19 september is alleen DOS-publiek welkom. Iedereen dient zich van tevoren aan te melden. Er worden maximaal 450 toeschouwers binnengelaten.

De wedstrijd in de landelijke beker tegen EVV diende als een belangrijke testcase voor DOS. “Vervolgens hebben we geëvalueerd en bleek dat we het aantal van 450 toeschouwers goed aankunnen. Dat is ook het maximum”, aldus DOS-voorzitter Arend Runia.

Om alles in goede banen te kunnen leiden is besloten dat er alleen DOS-supporters aanwezig kunnen zijn. Tijdens de derby worden suppoosten ingezet. DOS houdt nauw contact met de veiligheidsregio.

“Alleen DOS-supporters hebben toegang. Zij moeten zich van tevoren registeren via een link op onze site. In combinatie met een ledenpas, seizoenskaart of sponsorkaart geeft dat toegang tot de wedstrijd”, aldus Runia, die het jammer vindt dat er geen Go-Ahead-supporters bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. Zeker ook qua sfeer. Daarnaast loopt DOS flink wat inkomsten mis. “Go-Ahead heeft er alle begrip voor. Als besturen staan we bij de derby hand in hand. We moeten het samen organiseren. Het is erg vervelend, maar wij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijd. En de veiligheid gaat boven de clubkas."

Runia is blij met de ive-uitzending van RTV IJsselmond. "Zo kan iedereen de wedstrijd bekijken. Daarom begint de wedstrijd om 17.00 uur. Normaal is dat 18.00 uur bij een derby, maar IJsselmond wil graag dat gehele wedstrijd in daglicht wordt gespeeld. En 15.00 uur is geen optie. Dan spelen er nog andere teams op het sportpark en kun je de publieksstromen niet uit elkaar houden”, aldus Runia.