De Brug

Dinsdag, 30 april 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Abrupt einde bekertoernooi zuur voor DOS Kampen

Abrupt einde bekertoernooi zuur voor DOS Kampen
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - DOS Kampen won op 3 maart met overtuigende wijze van Berkum (1-4). Door deze knappe prestatie lonkte deelname aan het landelijke bekertoernooi, maar door het coronavirus is deze mooie sportieve doelstelling in rook opgegaan.

De KNVB zette vorige week een streep door de competities, maar ook de districtsbekertoernooien zijn definitief beëindigd. De zege tegen Berkum bracht DOS naar de kwartfinale. Een plek in de halve finale was goed geweest voor een plek in de landelijke beker voor het komende seizoen, maar deze droom werd vorige week ruw doorgeprikt. “Dit is heel zuur. We waren nog één ronde verwijderd van een heel goede prestatie. Het is doodzonde dat we niet de kans hebben gekregen om dit te bereiken”, aldus DOS-trainer Marcel Post.

Hij had nog enige hoop dat de KNVB in het begin van het nieuwe seizoen het bekertoernooi zou laten uitspelen via een poulesysteem. Er waren immers nog maar acht ploegen over in de beker van district oost. “Maar in andere districten lagen ze een ronde achter. Het is erg jammer dat het zo is gelopen. Het was des te knapper dat we vier uitwedstrijden hebben gespeeld in de beker. We deden het goed en hadden DOS heel positief op de kaart kunnen zetten. Dat is allemaal ineens van de radar verdwenen.”