Woensdag, 15 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

’s-Heerenbroek verspeelt zege in de slotfase

Redactie: Gerard Meijeringh

’S-HEERENBROEK – In eigen huis is ’s-Heerenbroek de competitie gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Bruchterveld. Toch een domper voor 's-Heerenbroek, want de 1-1 van de bezoekers viel vlak voor tijd. “Het is zuur. Na de 1-0 kregen we drie opgelegde kansen, maar als je die niet maakt krijg je het deksel op de ‘nase’", aldus 's-Heerenbroek-trainer Wim Groen.

’s-Heerenbroek was in de eerste helft de bovenliggende partij. In de 29ste minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Na een actie van Wim Kwakkel tikte de Bjorn Wezenberg de 1-0 binnen. Daarna verzuimde ’s-Heerenbroek om verder weg te lopen.

Na rust was het beeld van de wedstrijd anders. Bruchterveld was de betere ploeg. Vlak na rust lieten de bezoekers een grote kans liggen. ’s-Heerenbroek kwam onder druk te staan, maar bezweek aanvankelijk niet. Gert Kwakkel, die sinds lange tijd weer speelminuten maakte, kreeg de kans op 2-0, maar scoorde niet. In de slotfase kreeg Bruchterveld loon naar werken. Na een overtreding van de net ingevallen Wilhelm Kroeze ging de bal op stip. Vervolgens werd de strafschop benut en eindigde de wedstrijd in 1-1. Volgens Groen was dit wel een terechte uitslag.