Woensdag, 15 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

’s-Heerenbroek onderuit in ondertal

Redactie: Gerard Meijeringh

SIBCULLO – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag een teleurstellende 2-1 nederlaag geleden bij SVV ’56. De ploeg van trainer Wim Groen kwam in dit duel op voorsprong, maar na een tweede gele kaart voor Gert Kwakkel boog de thuisploeg de achterstand om in een 2-1 zege. De winnende treffer viel vier minuten voor tijd.

’s-Heerenbroek ging volkomen onnodig onderuit in Sibcullo. De ploeg ging echter wederom niet goed met de kansen om. Zo schoot William Meuleman voor open doel over. Na de 0-1 van Martin van Ittersum in de 29ste minuut raakte Wim Kwakkel de deklat, nadat hij de keeper al voorbij was.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor ’s-Heerenbroek, maar in de 40ste minuut schoot ’s-Heerenbroek zichzelf in de voet. In de 36ste minuut kreeg Gert Kwakkel geel toen hij wild inkwam bij een tegenstander. Vier minuten later kreeg hij wederom geel wegens commentaar op de leiding en kon Kwakkel vertrekken. Een minuut later kwam SVV langszij.

Ook in de tweede helft was SVV de bovenliggende partij, maar ’s-Heerenbroek verzuimde dat om in de score uit te drukken. Tot overmaat van ramp kreeg ’s-Heerenbroek ook nog een strafschop tegen. De penalty werd benut. “Het was een onterechte strafschop, maar we moeten naar onszelf kijken”, aldus Groen.