Vrijdag, 17 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

’s-Heerenbroek niet langs Reaal Dronten

Redactie: Gerard Meijeringh

’S-HEERENBROEK - In eigen huis is ’s-Heerenbroek er niet in geslaagd om te winnen van Reaal Dronten. Vlak voor tijd kreeg ’s-Heerenbroek de 2-2 om de oren en moest de ploeg genoegen nemen met een remise.

’s-Heerenbroek was in de eerste helft heer en meester. In de 34ste minuut leidde dat tot de logische 1-0. Uit een goede voorzet van Bjorn Wezenberg scoorde Martin van Ittersum. Daarna verzuimde de ploeg voor rust om meer afstand te nemen.

Ook vlak na rust bleef de 2-0 uit. Met een goede redding wist de keeper een treffer van Rob Henniphof te voorkomen. In de 54ste minuut kwam Reaal Dronten langszij via een prachtig afstandsschot. Vier minuten later wist ’s-Heerenbroek de schade weer te reparernen. Wim Kwakkel veroverde de bal en bediende Henniphof. De topscorer van ’s-Heerenbroek schoot vervolgens raak, alweer zijn vijfde treffer van het seizoen. Ook daarna bleef de definitieve klap voor Reaal Dronten uit. De grootste kans was voor Wezenberg. Hij ging alleen af op de keeper, maar schoot vervolgens over. Uiteindelijk kreeg ’s-Heerenbroek het deksel op de neus. De arbiter constateerde een overtreding van Sander Pelgrom en legde de bal op de stip in de 90ste minuut. De strafschop werd benut, zodat beide ploegen een punt overhielden aan dit duel.