Zaterdag, 18 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Wilsum onderuit in eigen huis

Redactie: Gerard Meijeringh

WILSUM – In eigen huis heeft Wilsum de zege bij Kampen geen goed vervolg kunnen geven. Wijthmen won met 1-3 van een matig spelend Wilsum.

Wilsum begon moeizaam. De ploeg had moeite om het spel te maken. De eerste kans was voor Jos Holtland. Hij schoot echter naast. Vervolgens was het raak aan de andere kant. Daarna was Wijthmen de betere ploeg. Wilsum mocht niet mopperen dat de schade tot de rust beperkt bleef tot 0-1 en mocht daar keeper Chiel ten Hove dankbaar voor zijn.

De thuisploeg begon furieus aan de tweede helft. Al na een minuut was het raak, maar de treffer van de ingevallen Sander van der Sluis werd afgekeurd wegens buitenspel. Tot ongenoegen van Wilsum.

Even later wees de arbiter naar de stip, nadat Dennis Zwanepol met een sliding een doelpunt wist te voorkomen. De scheidsrechter zag er een overtreding in tot frustratie van Wilsum. Nadat de strafschop werd benut, liep Wijthmen in de 70ste minuut uit naar 0-3.

Patrick Plette zorgde nog wel voor 1-3, maar verder kwam Wilsum niet. In de blessuretijd kreeg Wilsum nog een gemakkelijk gegeven strafschop. De penalty van Sollie werd echter gekeerd door de doelman.