De Brug

Woensdag, 23 oktober 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Verliezend Go-Ahead kan voorsprong niet vasthouden

Verliezend Go-Ahead kan voorsprong niet vasthoudenVerliezend Go-Ahead kan voorsprong niet vasthouden
Redactie: Gerard Meijeringh

OPHEUSDEN – Go-Ahead Kampen moest zaterdag genoegen nemen met een 2-1 nederlaag bij DFS Opheusden. In de eerste helft was de formatie van trainer Marco Roelofsen de betere ploeg. In de tweede helft kon de Kamper eersteklasser de voorsprong niet vasthouden en bleef het uiteindelijk met lege handen achter.

Go-Ahead speelde een prima eerste helft. Al in de 2e minuut had Sven Hellendoorn Go-Ahead op voorsprong kunnen brengen, maar hij liet een grote kans liggen. Na zo’n twintig minuten spelen leek Samir Merraki op weg naar de 0-1, maar nadat hij zich ontdeed van de keeper speelde hij de bal te ver voor zich uit. Een minuut later kwam Go-Ahead wel op voorsprong. Na een pass van Timothy Fechter passeerde Sven Hellendoorn de goalie. Daarna kreeg Go-Ahead de gelegenheid om op 0-2 te komen. Een inzet van Bram van Enk werd gekeerd door de keeper en in de rebound kon Niek van Enk niet toeslaan.

“We hebben een keurige eerste helft gespeeld. We kregen een kansen op 0-2 en gaven niks weg. Het was wel zwaar. Het ging op en neer met grote ruimtes op het veld. Het was pittig”, aldus Roelofsen, die zag dat zijn ploeg in de tweede helft in de problemen kwam. Nadat Merraki in de beginfase na rust een goede kans liet liggen, kwam DFS in de 52ste minuut langszij. Keeper Niek Bongers liet zich door de zon verrassen en tastte vervolgens mis bij een voorzet. In de 74ste minuut volgde de 2-1. Onnodig balverlies werd door de thuisploeg genadeloos afgestraft. Vier minuten later ging Bongers opnieuw in de fout. De lat behoedde Go-Ahead vervolgens voor een grotere achterstand. Go-Ahead kon de schade echter niet meer repareren. In de slotfase speelde de ploeg nog even met tien man na het uitvallen van Arjan Wiegers. Go-Ahead stapte met een katterig gevoel van het veld in de wetenschap dat er meer in had gezeten.