Zaterdag, 11 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV rijk beloond met zege bij FC Zutphen

Redactie: Gerard Meijeringh

ZUTPHEN – IJVV is de competitie zaterdag gestart met een 0-1 zege bij FC Zutphen. Daarmee kreeg een stroef draaiend IJVV teveel. De wedstrijd verdiende geen winnaar.

De nieuwe IJVV-aanwinst Willem Bel had het voor zijn ploeg een stuk gemakkelijker kunnen maken. In de 4e minuut schoot hij in kansrijke positie in het zijnet. Daarna moest doelman Jasper Fix van IJVV twee keer handelend optreden. In de 35ste minuut kwam IJVV goed weg, toen Zutphen de kruising raakte. Zes minuten later voorkwam Fix dat een fout van Ryan van Lente werd afgestraft door Zutphen met een treffer.

Ook in de tweede helft bereikte IJVV niet het gewenste niveau. Af en toe was de ploeg gevaarlijk. Zo schoot Bel net naast. Even later slaagde hij er niet in om de keeper te verschalken met een lob.

In de 80ste minuut kwam IJVV uit het niets op voorsprong. Een voorzet werd onder druk van Özhan Kardag door een verdediger van Zutphen in eigen doel gewerkt. In de slotfase het nog gevaarlijk voor beide doelen. Een inzet van Kardag ging net naast en een kopbal van de thuisploeg vloog nipt over het IJsselmuidense doel.

IJVV-trainer Eduard Lindeboom was blij met het resultaat maar niet met het spel. “Dat was niet de wedstrijd die ik in gedachten had. Het ging erg moeizaam. We speelden heel slordig, te gehaast. Iedereen wilde te graag. Zutphen heeft de huid duur verkocht. Op basis daarvan hadden ze meer verdiend.”