De Brug

Vrijdag, 29 maart 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV luistert opening Postuma Arena op met geslaagde Heerenveen-clinic

IJVV luistert opening Postuma Arena op met geslaagde Heerenveen-clinic
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft vorige week woensdag de nieuwe Postuma Arena geopend. Eigenaar Erik Postuma van Postuma AGF nam de officiële opening voor z’n rekening. Daarna vond er een Heerenveen-clinic plaats voor de jeugd van IJVV.

Eigenlijk had IJVV een groter opgezette opening van het veld in gedachten, maar door het coronavirus werd hier vanaf gezien. Daarom werd gekozen voor de combinatie met een clinic van eredivisionist SC Heerenveen. “We hebben een sportief partnership met Heerenveen. Verschillende activiteiten zijn door de coronamaatregelen geschrapt, maar dit kon gelukkig wel doorgaan”, aldus voorzitter Wilco Wezenberg van de sponsorcommissie van IJVV.

Maar eerst was er de officiële opening van de Postuma Arena. Deze zomer werd dit veld gerealiseerd. Met dit veld wilde IJVV iets specials creëren voor de jeugd. Een eigen hoofdveld voor de jeugd, waar de jonge IJVV’’ers graag op wil spelen. Om het veld extra cachet te geven werd een tribune geplaatst aan de lange zijde, die plaats biedt aan een kleine tachtig mensen. Postuma AGF verbond zich als naamgever aan het veld. Het bedrijf is hoofdsponsor van de jeugd en daarnaast kledingsponsor van verschillende jeugdteams bij IJVV. Ook wil eigenaar Erik Postuma graag gezond eten promoten in de kantine met bijvoorbeeld smoothies en fruit.

Als dank kreeg Erik Postuma een ingelijst shirt aangeboden. Woensdag kreeg Postuma alle gelegenheid om zijn voetbaltalenten te showen. Het doel werd afgedekt met een groot doek met verschillende gaten erin. Aan Postuma de eer om te scoren. En dat lukte. Al bij zijn eerste poging verdween de bal door een gat in het doel. Derhalve een geslaagde opening.

Daarna begon de clinic, die was bestemd voor jongens en meisjes van JO8 en JO10. “Er waren maar liefst 75 aanmeldingen. Vanaf het moment dat kinderen zich konden inschrijven, liep het storm”, aldus Wezenberg. De clinic werd verzorgd door Gerjan van der Hooge van Heerenveen. Ruim anderhalf uur nam hij de IJVV-jeugd onder handen. Er waren verschillende spelvormen, er was aandacht voor techniek en uiteraard ontbrak een partijtje niet. De clinic was geslaagd en gaf extra glans aan de opening. De deelnemers van de clinic behoren immers tot de doelgroep van de Postuma Arena. “We hebben van de nood een deugd gemaakt”, aldus Wezenberg.