Vrijdag, 3 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead verslaat IJVV in attractief duel

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Go-Ahead Kampen en IJVV vermaakten het publiek zaterdag met een aantrekkelijke wedstrijd. Uiteindelijk won Go-Ahead met 4-3 en kan IJVV een streep zetten door de volgende bekerronde.

Vooraf werd er een minuut stilte in acht genomen voor de overleden Anton Zandbergen. Go-Ahead moest aantreden zonder de zieke Adi Draganovic en de geblesseerde Jurrian Zandbergen. IJVV werd in het begin achteruit gedrongen. De IJsselmuidenaren kwamen echter niet in de problemen en deelden de eerste tik uit. Na een goede combinatie tussen Raymon Beuling en Jonno Pruim rondde Lenhard de Velde doeltreffend af. Na ruim een half uur spelen kwam Go-Ahead langszij via Samir Merraki. Lang kon Go-Ahead hier niet van genieten. Jonno Pruim leverde een voorzet af, waarna Michael Lanting de bal in eigen doel tikte. Een minuut later was de stand weer in balans. Wilbert Wessels tikte de 2-2 binnen.

In de rust bleef IJVV-doelman Jasper Fix in de kleedkamer achter. Hij kwam in de 30ste minuut in botsing en voelde zich niet fit genoeg om verder te spelen. Het gaf Albert-Jan Meuleman de gelegenheid om voor een keer zijn rentree te maken in de hoofdmacht van IJVV. De goalie zag er in de 54ste minuut even niet goed uit. Meuleman ging onder de bal door, waarna Wessels profiteerde door de bal in te koppen. In de 59ste minuut bracht Arjan Wiegers de stand op 4-2.

Daarna kwam IJVV goed terug. Willem Bel raakte de paal, maar in de 83ste minuut was het wel raak. Eddo Wesselink trof doel via een afstandsschot. Verder kwam IJVV niet. Vlak voor tijd voorkwam IJVV-doelman Meuleman de 5-3 via een uitstekende redding.

Marco Roelofsen liet Go-Ahead spelen in een 4-1-3-2-opstelling. “Het was best een goed potje, maar in de tweede helft hebben we het te gemakkelijk opgevat. Na de 4-2 dachten we dat we er al waren. We werden gemakzuchtig en het tempo ging omlaag."

IJVV-trainer Eduard Lindeboom had goede dingen gezien van zijn ploeg. “Tegen Heino hebben we ook al een goede tweede helft gespeeld. Vandaag waren we na de 4-2 de bovenliggende partij. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd. Wij hebben goed tegenstand geboden, maar we zijn nog wel zoekende.”