Zondag, 5 mei 2024

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Eindelijk weer eens winst voor Wilsum

Redactie: Gerard Meijeringh

WILSUM – Wilsum heeft zaterdag eindelijk weer eens een wedstrijd in winst omgezet. Reaal Dronten werd met 2-0 verslagen. Het was de eerste zege van de oranjehemden sinds 5 oktober.

De eerste kans in dit duel was voor Sander van der Sluis. De speler van Wilsum verscheen alleen voor de keeper, maar schoot voorlangs. Daarna was Reaal in het eerste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Wilsum er beter in.

In de tweede helft had Wilsum de wind in de rug. Nadat Reaal Dronten een grote kans liet liggen kwam Wilsum in de 68ste minuut op voorsprong. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Patrick Plette. Die kon simpel de 1-0 aantekenen. Even later ontsnapte Wilsum aan de gelijkmaker. Op de doellijn bracht Dennis Zwanepol redding. Een minuut later sloeg Wilsum weer toe. Daniel Niemeijer kopte raak uit een voorzet van Gert Jan Sollie.

“Dit was een zeer welkome overwinning”, aldus Wilsum-trainer Han Hanekamp. “De komende drie wedstrijden moeten we tegen de drie koplopers. Daarom moesten we deze wedstrijd pakken. De verschillen waren klein. Reaal Dronten heeft ook een aantal goede kansen gehad. Maar wij waren effectiever. En we hebben de nul gehouden. Dat is ook wel eens een keer prettig.”